Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram spaghetti
  • 2 tl zout
  • 800 ml kraanwater
  • 1 citroen
  • 300 gram diepvries tuinerwten
  • 125 ml verse slagroom
  • 200 gram verse spinazie
  • 150 gram semi-zongedroogde tomaten
  • 125 gram buffelmozzarella

Bereiding

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
  2. Schep 3 el olie (per 4 personen) uit het potje semi-gedroogde tomaten en verhit deze in een ruime, diepe hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui 4 min. Voeg de laatste minuut de knoflook toe.
  3. Doe de spaghetti bij het uimengsel en voeg het water en zout toe. Breng op hoog vuur aan de kook en laat onder af en toe roeren 8 min. koken tot de pasta het water heeft opgenomen en bijna al dente is.
  4. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  5. Voeg de bevroren tuinerwten en room toe aan de pan en breng weer aan de kook.
  6. Schep in delen de spinazie erdoor.
  7. Zet het vuur uit en voeg de semi-zongedroogde tomaat, het citroensap en -rasp toe aan de pasta.
  8. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  9. Scheur de mozzarella, voeg toe aan de pasta, roer kort door en serveer.

Voedingswaarde

  • 680 kcal
  • 23 gram eiwit
  • 72 gram koolhydraten
  • 31 gram vet

 

Bron: Albert Heijn