Ingrediënten voor 18 bruschetta
- 1 stokbrood (klein, ongeveer 200 g)
 - 2 el olijfolie
 - 1 teen knoflook
 - 2 tomaten
 - 1 bol mozzarella
 - 1 gerookte kipfilet
 - Basilicum
 - 1 el pesto
 
Bereiding
- Snijd een stokbrood in schuine plakken en bestrijk met wat olijfolie
 - Rooster het stokbrood in een droge, hete grillpan of in de oven totdat ze goudbruin zijn of donkere grillstrepen hebben.
 - Halveer een teen knoflook en wrijf het brood in met de opengesneden kant.
 - Snijd een tomaat in plakken
 - Snijd een bol mozzarella in plakken
 - Snijd een gerookte kipfilet in plakken
 - Beleg elk plakje stokbrood met een plak tomaat, mozzarella, gerookte kipfilet en een blaadje basilicum. Zet eventueel vast met een prikker
 - Meng de pesto met wat olijfolie zodat het wat vloeibaarder wordt. Druppel over elke bruschetta wat pesto.
 
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per bruschetta
Energie: 72 kcal
Eiwit: 4,4 gram
Koolhydraten: 6,2 gram
Vetten: 3,2 gram