Wie houdt er niet van een lekker stuk appeltaart? En dan ook nog eens met ijs en slagroom!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 appel
- 5 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- snufje zout
- 50 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 bolletjes slagroomijs
- 2 toefen slagroom
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 gram.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.
- Meng de appel met 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel.
- Vet een kleine ovenschaal in met boter en verdeel het appelmengsel over de bodem.
- Kneed de boter met het bakmeel, de rest van de suiker en een snuf zou tot een korrelig deegmengsel.
- Verdeel het deegmengsel over het appelmengsel.
- Zet de ovenschaal voor circa 25 minuten in de oven tot het deeg goudgeel gekleurd is.
- Doe de appel crumble op een klein bordje met een bolletje slagroomijs en een toef slagroom.
- Voeg eventueel nog wat geraspte amandelen toe als garnering of bijvoorbeeld rozijnen in het appelmengsel.

Voedingswaarden per persoon
- 584 kcal
- 84 gram koolhydraten
- 6 gram eiwit
- 44 gram vet