Wie houdt er niet van een lekker stuk appeltaart? En dan ook nog eens met ijs en slagroom!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 appel
  • 5 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • snufje zout
  • 50 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 bolletjes slagroomijs
  • 2 toefen slagroom

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 gram.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.
  • Meng de appel met 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel.
  • Vet een kleine ovenschaal in met boter en verdeel het appelmengsel over de bodem.
  • Kneed de boter met het bakmeel, de rest van de suiker en een snuf zou tot een korrelig deegmengsel.
  • Verdeel het deegmengsel over het appelmengsel.
  • Zet de ovenschaal voor circa 25 minuten in de oven tot het deeg goudgeel gekleurd is.
  • Doe de appel crumble op een klein bordje met een bolletje slagroomijs en een toef slagroom.
  • Voeg eventueel nog wat geraspte amandelen toe als garnering of bijvoorbeeld rozijnen in het appelmengsel.

Voedingswaarden per persoon

  • 584 kcal
  • 84 gram koolhydraten
  • 6 gram eiwit
  • 44 gram vet