Naar overzicht

Interne scholing

Maaike Admiraal

Regelmatig verwelkomen wij nieuwe collega’s in verschillende regio’s.

Het is belangrijk dat zij op korte termijn alle kennis krijgen over onze belangrijkste peilers en patiëntgroepen, ondervoeding, oncologie en sondevoeding thuis.

Ook van belang dat zij kunnen aangeven welke kennis en handvatten zij nodig hebben om aan de slag te gaan. Wij geven momenteel zelf scholingen over voorgenoemde onderwerpen aan de nieuwe collega’s en dit wordt als positief ervaren.

Recent kwam voor de tweede keer de scholing oncologie aan bod. Vooraf krijgen de collega’s uitgebreide casuïstiek toegestuurd met het verzoek bronnen te zoeken en de antwoorden te verzamelen. Tijdens de scholing bespreken we interactief de casuïstiek en is er voldoende gelegenheid voor de collega’s om vragen te stellen.

De interactie en manier van overdragen van kennis wordt door de collega’s als positief ervaren en de ruimte om uitgebreid met elkaar onderwerpen te bespreken en vragen te stellen. Feedback is dit zou vaker gedaan kunnen worden’’

Een mooie manier voor MalnuCare om de kennis, ervaring en expertise die we met elkaar hebben te kunnen delen met onze nieuwe collega’s!