Ingrediënten voor 18 bruschetta

  • 1 stokbrood (klein, ongeveer 200 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 1 gerookte kipfilet
  • Basilicum
  • 1 el pesto

Bereiding

  1. Snijd een stokbrood in schuine plakken en bestrijk met wat olijfolie
  2. Rooster het stokbrood in een droge, hete grillpan of in de oven totdat ze goudbruin zijn of donkere grillstrepen hebben.
  3. Halveer een teen knoflook en wrijf het brood in met de opengesneden kant.
  4. Snijd een tomaat in plakken
  5. Snijd een bol mozzarella in plakken
  6. Snijd een gerookte kipfilet in plakken
  7. Beleg elk plakje stokbrood met een plak tomaat, mozzarella, gerookte kipfilet en een blaadje basilicum. Zet eventueel vast met een prikker
  8. Meng de pesto met wat olijfolie zodat het wat vloeibaarder wordt. Druppel over elke bruschetta wat pesto.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per bruschetta

Energie: 72 kcal

Eiwit: 4,4 gram

Koolhydraten: 6,2 gram

Vetten: 3,2 gram