Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 el milde olijfolie
  • 200 gram maïs
  • 2 el Mexicaanse bonenkruiden
  • 2 middelgrote uien
  • 1 rode paprika
  • 800 gram kidneybonen in blik
  • 800 gram gepelde tomaten in blik
  • 15 gram verse koriander
  • 100 gram crème fraîche
  • 1/2 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 avocado

Bereiding

  1. Snipper de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de olie in de hapjespan en bak de ui en paprika met de Mexicaanse bonenkruiden en peper in 5 min.
  2. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen, mais en gepelde tomaten toe aan de groenten. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de koriander fijn en meng met de crème fraîche. Snijd de limoen in parten. Serveer de chili con carne met de koriander crème fraîche en limoenparten. Bestrooi met de rest van de koriander.Serveer met gesneden avocado.

Voedingswaarde per persoon

  • 680 kcal
  • 13 gram eiwit
  • 29 gram koolhydraten
  • 22 gram vet