Ingrediënten voor 6 personen

  • 200 gram naturel roomkaas op kamertemperatuur
  • 100 ml slagroom
  • 150 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • eetlepels poedersuiker
  • flinke handvol rood fruit, evt. uit de diepvries

Bereiding

  1. Vul een kleine pan met een laagje water en verwarm dit op middelhoog vuur.
  2. Plaats de chocolade in stukken in een kom die op de pan past om een au-bain-marie te creëren.
  3.  Smelt de chocolade en laat deze dan even afkoelen.
  4.  Klop ondertussen de slagroom tot deze ongeveer de dikte van yoghurt heeft.
  5.  Meng de roomkaas samen met slagroom en gesmolten chocolade tot een glad geheel.
  6.  Zeef er dan de cacao poeder en poedersuiker bij en roer opnieuw tot het glad is.
  7.  Doe de chocolade cheesecake in een springvorm van 20 cm. 
  8. Zet de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast.
  9.  Garneer met rood fruit. 

Voedingswaarde per portie

  • 327 kcal
  • 19 gram koolhydraten
  • 5 gram eiwit
  • 25 gram vet