Ingrediënten voor 6 personen
- 200 gram naturel roomkaas op kamertemperatuur
- 100 ml slagroom
- 150 gram pure chocolade
- 1 eetlepel cacao poeder
- eetlepels poedersuiker
- flinke handvol rood fruit, evt. uit de diepvries
Bereiding
- Vul een kleine pan met een laagje water en verwarm dit op middelhoog vuur.
- Plaats de chocolade in stukken in een kom die op de pan past om een au-bain-marie te creëren.
- Smelt de chocolade en laat deze dan even afkoelen.
- Klop ondertussen de slagroom tot deze ongeveer de dikte van yoghurt heeft.
- Meng de roomkaas samen met slagroom en gesmolten chocolade tot een glad geheel.
- Zeef er dan de cacao poeder en poedersuiker bij en roer opnieuw tot het glad is.
- Doe de chocolade cheesecake in een springvorm van 20 cm.
- Zet de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast.
- Garneer met rood fruit.
Voedingswaarde per portie
- 327 kcal
- 19 gram koolhydraten
- 5 gram eiwit
- 25 gram vet