Ingrediënten voor 2 porties

  • 2 paprika's (1 rode en groene voor variatie in kleur)
  • 4 eieren
  • 2 champignons of 1 middelgrote tomaat
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout (naar smaak)

Bereiding

  1. Snijd het bovenste deel van de paprika’s in twee ringen van ongeveer 1,5 -2 cm dik (dus 4 paprikaringen in totaal).
  2. Snijd de champignons of de tomaat in dunne plakjes.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan.
  4. Leg de paprikaringen in de pan en leg vervolgens de plakjes champignons of tomaat in het midden van de paprikaringen. Breng ze op smaak met wat peper en zout.
  5. Voeg hier vervolgens voorzichtig de eieren aan toe, en bak deze op een middelhoog vuur met het deksel op de pan zodat het ei gelijkmatig gaar wordt.
  6. De eieren zijn gaar wanneer ze gestold en niet meer vloeibaar zijn.
  7. Breng de eieren op smaak met peper en zout.

Serveren met brood

Suggesties

Met name wanneer de paprikaringen niet perfect recht zijn gesneden, kan het voorkomen dat er wat ei uit de vormen loopt. Het kan in dit geval handiger zijn om te wachten tot het ei stolt en daarna de stukken ei buiten de randen weg te halen, om een kliederboel te voorkomen.

Voedingswaarde (voor 1 persoon met 1 snee bruin brood)

Energie: 309 kcal

Vet: 19 gram

Eiwitten: 13 gram

Koolhydraten: 16 gram