Ingrediënten

  • 10 cm komkommer
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 5 eieren
  • 100 gram gerookte zalm
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 2 handjes spinazie
  • olie om in de bakken
  • peper en zout
  • eventueel een citroen of citroensap

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer in reepjes en snijd de bieslook fijn.
  2. Klop de eieren los in een kommetje en voeg peper, zout en de fijngesneden bieslook toe.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan en doe de helft van de geklutste eieren in de pan. Bak er een goudbruin omelet van. Draai de omelet om en laat de andere kant ook goudbruin bakken.
  4. Leg de omelet op een bord en laat deze wat afkoelen.
  5. Besmeer met roomkaas en beleg met de gerookte zalm, reepjes komkommer, spinazie en eventueel wat citroensap.
  6. Herhaal dit met de rest van de eiermix en de roomkaas, zalm en komkommer.
  7. Rol de eierwrap op en snijd doormidden.

Eetsmakelijk!

Tip: Houd je niet van zalm? Kies dan bijvoorbeeld kipfilet en avocado! Wil je de eierwrap vegetarisch? Gebruik dan in plaats van zalm en roomkaas bijvoorbeeld huttenkase, gebakken champignon en tomaatjes!

Voedingswaarde

Voedingswaarden per persoon:

278 kcal

26 gram eiwit

4 gram koolhydraten

17 gram vet

Snijd de eierwrap in kleinere plakjes om te serveren op een feestje!