Ingrediënten voor 1 persoon

  • 75-100 gram bloem
  • 150 gram cottage cheese
  • 1 ei + 1 eiwit van 1 ei
  • Melk
  • Boter om in te bakken
  • Beleg naar wens, bijvoorbeeld spek

Bereiding

  1. Cottage cheese en ei blenden in een blender en dit goed mixen;
  2. Bloem in een kom doen;
  3. De gemixte cottage cheese en ei bij de bloem gooien;
  4. Bij elkaar mengen in een kom met (hand)mixer;
  5. Melk erbij naar voorkeur voor dikte van het beslag;
  6. Pan warm maken met boter;
  7. Een grote (soep)lepel gebruiken om het beslag in de pan te gieten;
  8. Op een matig vuur de pannenkoek goudbruin laten worden en omdraaien;
  9. Pannenkoek opdienen op een bord met toppings.

Voedingswaarde per portie

Op basis van 75 gram bloem en volle melk.
Voedingswaarde zijn zonder toppings.