Ingrediënten voor 6 personen

  • 150 g bloem
  • 75 g suiker
  • 75 g roomboter
  • snufje zout
  • 6 gewelde abrikozen / pruimen
  • 1 bakje ongezouten noten (175 g)
  • 150 g suiker
  • 1 dl slagroom á 125 ml

Bereiding

  1. Doe de bloem, suiker, roomboter en het zout in een kom en kneed dit tot een stevige deegbal.
  2. Laat daarna circa 20 minuten rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  4. Rol het deeg uit en bekleed de vorm hiermee.
  5. Snijd de abrikozen of pruimen in stukjes en verdeel over de bodem van de beklede vorm.
  6. Hak de noten grof.
  7. Laat in een pan met dikke bodem suiker met ½ dl water oplossen en laat dit mengsel karamelliseren.
  8. Roer de noten en de room hier doorheen en verdeel over het deeg.
  9. Laat de taart circa 50 minuten in de oven gaar bakken.
  10. Serveer eventueel met een bolletje vanille- of kaneel ijs en wat slagroom voor een heerlijk dessert.
  11. Ook als een warm dessert of tussendoortje is dit heerlijk. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie

605 kcal

10 g eiwit

67 g koolhydraten

32 g vet