Ingrediënten voor 1 persoon

  • 80 gram pasta
  • 1,5 el olijfolie
  • 5 salie blaadjes
  • 0,5 ui
  • 0,5 teentje knoflook
  • Klontje roomboter (10 gram)
  • 30 gram pijnboompitten
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 30 - 50 gram rucola sla
  • 30 gram mozzarella
  • 30 gram parmezaanse kaas (vlokken)

Bereiding

  1. Zet het water op voor de pasta
  2. Snij de salie blaadjes in fijne stukjes, de cherry tomaatjes door de helft, de mozzarella in kleine blokjes en snipper de ui. De knoflook kan met de knoflookpers fijn gemaakt worden of als nog fijn snijden.
  3. Zet de pasta op gedurende 8 – 10 minuten, tot het beetgaar is.
  4. Pak een klein pannetje en voeg de pijnboompitjes toe (zonder gebruik van olie of boter). Blijf er bij schud af en toe even met het pannetje, zodat de pitjes aan beide zijden mooi bruin worden. Loop je er bij weg, dan worden ze zwart. Zet het vuur uit.
  5. Pak een wok/braadpan, voeg de olijfolie en de roomboter toe en fruit hierin de ui, een 1⁄2 teentje knoflook en de fijngesneden salie blaadjes.
  6. Voeg op het laatst de gesneden cherrytomaatjes toe, zodat ze wat opwarmen maar niet erg zacht worden.
  7. Giet de pasta af en serveer hiermee als eerste op het bord.
  8. Vervolgens een handje rucolasla, en daarna het olie/botermengsel van kruiden en cherry tomaatjes.
  9. Bestrooi het gerecht als laatste met de mozzarella, de parmezaanse kaas snippers en de pijnboompitjes.
  10. Eetsmakelijk!

Voedingswaarde per portie

900 kcal

30 gram eiwit

28 gram koolhydraten

60 gram vet