Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram winterpeen
  • 1 tomaat
  • olijfolie
  • kruiden; komijn en koriander
  • 400 gram bruine linzen
  • 1 liter water
  • groentebouillontablet
  • 400 ml kokosmelk

Bereiding

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn, snijd de winterpeen en tomaten in blokjes.
  2. Verhit olie in een soeppan en bak de uien, knoflook glazig en bak de peen mee, voeg eventueel kruiden toe.
  3. Laat de linzen uitlekken en bak ze 5 minuten in de pan al omscheppend op middelhoog vuur.
  4. Voeg het water, de bouillontablet en kokosmelk toe aan de groente en linzen en laat dit 20 minuutjes zachtjes doorkoken. Schep de tomaat erdoor heen.
  5. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.

Suggestie

  • De soep kan eventueel gepureerd worden met een staafmixer.
  • Ook lekker als lunchgerecht

Voedingswaarde per portie

  • Energie: 350 kcal
  • Eiwit: 8 gram
  • Koolhydraten: 22 gram
  • Vet: 23 gram