Ingrediënten voor 2 personen
- 150 g volkoren pasta
 - 6 zongedroogde tomaten (+ 1 el olie hiervan)
 - 1 teen fijngesneden knoflook
 - 1 el Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden
 - 1 blikje tomatenpuree (70 g)
 - Olie
 - 1 paprika in blokjes
 - 1 blikje linzen (uitlek gewicht 130 g)
 - 150 g (diepvries) doperwten
 - 2 el geraspte jong belegen kaas of edelgistvlokken
 - Basilicum voor garnering
 
Bereiding
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
 - Pureer de tomaten met de zongedroogde tomaten en de olie, knoflook, Italiaanse/ Provençaalse kruiden en tomatenpuree tot een gladde saus.
 - Verhit olie in een pan, bak de paprika kort en voeg de tomatensaus toe.
 - Voeg de linzen en doperwten toe en verwarm deze.
 - Roer de pasta door de saus en serveer met kaas of edelgistvlokken en wat basilicum.
 
Voedingswaarde voor 1 portie
700 kcal
29,3 g eiwit
98,7 g koolhydraten
16,6 g vet