Een heerlijke lunch of maaltijd vol eiwitten!
Benodigdheden voor 4 personen
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 teentje knoflook
- 1 gesnipperde ui
- Scheut olijfolie
- 600 gram bladspinazie
- 5 eieren
- 200 gram Hüttenkäse
- 20 gram walnotem
Optioneel: rode peper
- Springvorm of ovenschaal
- Vergiet
- Bakbapier
- Vork
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. En laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Snijd de ui en knoflook, en optioneel de rode peper. Doe de olijfolie in de pak en fruit hierin de ui en knoflook tot alles goudbruin aangefruit is.
- Voeg de spinazie in delen toe, schep goed om tot alles geslonken is en laat in een vergiet uitlekken. Drukt het overtollige vocht eruit.
- Let bakpapier op de bodem van de springvorm of ovenschaal en bekleed de schaal met de plakjes bladerdeeg.
- Prik gaatjes in de bodem met een mes of vork.
- Verdeel het spinaziemengsel gelijkmatig over de bodem.
- Klop de eieren los en voeg de Hüttenkäse toe. Meng goed en schenk over het spinaziemengsel uit.
- Strooi als laatste de walnoten eroverheen en bak in ongeveer 30 minuten gaar.

Voedingswaarde per persoon
- 539 kcal
- 35 gram koolhydraten
- 27 gram eiwit
- 31 gram vet