Een heerlijke lunch of maaltijd vol eiwitten!

Benodigdheden voor 4 personen

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • Scheut olijfolie
  • 600 gram bladspinazie
  • 5 eieren
  • 200 gram Hüttenkäse
  • 20 gram walnotem

Optioneel: rode peper

  • Springvorm of ovenschaal
  • Vergiet
  • Bakbapier
  • Vork

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. En laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Snijd de ui en knoflook, en optioneel de rode peper. Doe de olijfolie in de pak en fruit hierin de ui en knoflook tot alles goudbruin aangefruit is.
  • Voeg de spinazie in delen toe, schep goed om tot alles geslonken is en laat in een vergiet uitlekken. Drukt het overtollige vocht eruit.
  • Let bakpapier op de bodem van de springvorm of ovenschaal en bekleed de schaal met de plakjes bladerdeeg.
  • Prik gaatjes in de bodem met een mes of vork.
  • Verdeel het spinaziemengsel gelijkmatig over de bodem.
  • Klop de eieren los en voeg de Hüttenkäse toe. Meng goed en schenk over het spinaziemengsel uit.
  • Strooi als laatste de walnoten eroverheen en bak in ongeveer 30 minuten gaar.

Voedingswaarde per persoon

  • 539 kcal
  • 35 gram koolhydraten
  • 27 gram eiwit
  • 31 gram vet