Een heerlijk dessert; verrijkt met energie en eiwitten. Rijk door de vanille, maar lekker fris met de kokos en mango. Een winters dessert met een zomers tintje!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 flesje drinkvoeding vanille (200 ml)
  • 100 ml slagroom (of plantaardige room)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel fijne suiker

Voor de mango-coulis:

  • 0,5 rijpe mango (of 100 gram diepvriesmango)
  • Sap van 0,5 limoen
  • Klein scheutje honing of suiker naar smaak

Voor de kokoscrumble:

  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 1 eetlepel havervlokken
  • 0,5 eetlepel bloem
  • 0,5 eetlepel suiker

Bereidingswijze

  • Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de slagroom met de helft van de drinkvoeding en eventueel suiker en vanille extract.
  • Haal van het vuur, los de uitgeknepen gelatine op in het warme mengsel en roer goed door.
  • Voeg daarna de rest van de drinkvoeding toe.
  • Giet in glaasjes en laat tenminste 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Voor de mangocouilis; pureer de mango met limoensap en een beetje honing tot een gladde saus. Zet vervolgens in de koelkast om af te koelen.
  • Voor de kokoscrumble; Meng de boter, kokos, havervlokken, bloem en suiker. Bak op een bakpapiertje 10 minuten op 130 graden goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
  • Serveer de panna cotta door eerst een laagje mangocoulis op de opgesteven panna cotta te scheppen. Bestrooi met de kokoscrumble en garneer eventueel met een takje munt of wat geraspte limoen.

Voedingswaarde per portie

  • 227 kcal
  • 17,3 gram koolhydraten
  • 4,4 gram eiwit
  • 15,4 gram vet