Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 venkel
  • Verse tijm en dragon
  • 300 gram Roseval aardappelen
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 citroen
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celcius.
  2. Verwijder de stronk en de bovenkant van de venkel en snijd de venkel in zo dun mogelijke schijven.
  3. Snijd de aardappelen in stukken van ongeveer 2- 3 cm.
  4. Halveer de citroen en pers het sap van een ½ citroen uit. Snijd de andere helft in parten.
  5. Verwijder de tijm en de dragonblaadjes van de steeltjes en hak deze fijn.
  6. Neem 2 stukken bakpapier en leg de helft van de groente en de kruiden op 1 bakpapier en herhaal dit bij de 2e. Leg de vis bovenop de groenten. Bestrooi met peper, zout en de citroensap naar smaak. Herhaal dit ook voor het tweede stuk bakpapier. Vouw dit tot een pakketje zodat er geen vocht uit kan lopen. De zijkanten kun je met eventueel rolladetouw dichtknopen. Leg de 2 pakketjes op de bakplaat en de aardappelen ook. Besprenkel de Roseval aardappelen met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de aardappels en de pakketjes in de oven in +/-25- 30 minuten. Serveer de pakketjes met de schijfjes citroen.

Voegingswaarde per persoon

  • 433 kcal
  • 36 gram eiwit
  • 31 gram koolhydraten
  • 16 gram vet
  • 7 gram vezels.