Ingrediënten
- 150 g volkoren meel
- 75 ml olijfolie
- 1 ei
- 2 el water
- 200 g kipfilet
- 1 el olijfolie
- 1,5 prei
- 2 rode paprika's
- 1 el curry madras
- 4 eieren
- 200 g hüttenkäse
- 1 el edelgistvlokken of parmezaanse kaas
Bereiding
Bodem
- Meng het volkorenmeel met de olijfolie. Kneed voorzichtig door tot het grove kruimels zijn.
- Klopt het ei los en voeg dit samen met het water aan het deeg toe en kneed tot een
soepele deegbal. Wikkel het deeg in plastic folie en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
Vulling
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipblokjes in circa
5 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper. - Was ondertussen de paprika en prei. Snijd de paprika in reepjes en de prei in halve
ringen. - Roerbak de prei en paprika enkele minuten mee met de kip en voeg de curry madras
toe. - Klopt de eieren los met de hüttenkäse en de edelgistvlokken/Parmezaanse kaas en
breng op smaak met peper en eventueel wat zout. - Bedek een quichevorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit met een deegroller tot het groot genoeg is
om de bodem en randen van de quichevorm te bedekken. Bekleed de vorm met het deeg. - Schep de kip met de groente in de vorm en giet vervolgens het eimengsel eroverheen.
- Bak in circa 30-40 minuten in de oven.
Voedingswaarde
578 kcal
35 g eiwit
30,5 g koolhydraten
33,4 g vet