Diëtist aan het woord
The beyond burger
Door: Maaike AdmiraalAfgelopen maand was ik in New York, een geweldige, levendige stad.
Ook qua eten en drinken kan je hier je hart ophalen, bijna elke wereldkeuken is hier vertegenwoordigd en op iedere hoek van de straat kun je eten of drinken kopen.
Mexicaans vond ik erg lekker en de broodjes en salades met avocado, ook een pretzel gegeten (niet mijn nieuwe favoriet.) In lijn met de tip en recept van deze maand heb ik een veganistisch restaurant uitgeprobeerd.
Ik koos voor een veganistische hamburger (de beyond burger) omdat ik benieuwd was naar de smaak en textuur. De beyond burger is erg populair in Amerika als alternatief voor bijvoorbeeld een groenteburger. Ik vond deze burger bijna niet te onderscheiden van een burger op basis van vlees, de structuur is nagenoeg gelijk, ook de kleur lijkt op een vleesburger. De smaak was prima (sappig) evenals de bite.
De voedingswaarde verraste mij, de hoeveelheid eiwitten is namelijk 20 gram! Ter vergelijking: een vleesburger bevat gemiddeld 17 gram eiwit.
De meeste vegetarische burgers die verkrijgbaar zijn in Nederland bestaan uit soja eiwitten
De basis ingrediënten van deze burger zijn water, erwteneiwit isolaat, canola-olie (koolzaad) en kokosolie, de rode kleur dankt de burger aan bietensap extract.
De beyond burger is inmiddels ook in Nederland verkrijgbaar in sommige restaurants, als hij te koop komt in supermarkt zou ik zeker af en toe kiezen voor deze veganistische variant.